Polisten gözaltına alınan kadına: Umarım Özgecan’ın başına gelenler senin de başına gelmez

Mersin'de Özgecan Aslan cinayetini protesto ederken polisler tarafından gözaltına alınan bir kadına "umarım Özgecan’ın başına gelenler senin de başına gelmez" denildi.

Mersin'de Özgecan eyleminde gözaltına alınan 4 SDP üyesinden biri olan Özge Bali, yaşadıklarını Cumhuriyet'ten Esra Açıkgöz'e anlattı.

Bali, şu ifadeleri kullandı:

Bizi yaka paça gözaltına aldılar. Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk, bizi tahrik etmeye çalıştı, “Slogan bulamadıysanız pankarta bakın” filan diyerek. Gözaltına alırken dibinde olan arkadaşımıza megafonla, “Ayça yapma, annen, baban izliyordur, üzülmesinler” diyerek direkt hedef gösterdi. Ayça’nın belki anne-babası üzülmez, ama onun bir eşi, kızı, hiç değilse büyüten bir annesi vardır; onlar kadın kıyımına ses çıkaran kadınlara bu davranışını görünce üzülür. Çünkü eminiz ki her kadın, kadın kıyımlarına karşı bir öfke, acı barındırır içinde. Darp ederek araca alırken Ayça’ya “Umarım Özgecan’ın başına gelenler senin de başına gelmez” dedi. Bize küfretti. Kadın cinayetlerine devletin, iktidarın polisinin, yargısının sebep olduğunu anlatmaya çalıştığımız eylemimizle, söylemimizi ispatlamış olduk aslında. Erkek egemen sistemin küçük bir minyatürünü yaşadık orada. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.