Pervin Buldan'dan 'çözüm süreci' açıklaması

HDP milletvekili ve İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan, "barış ve müzakere sürecinin buzdolabından çıkarılması gerektiğini" söyledi.

26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri sırasında gazetecilerin sorularnı yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, AKP ve Türkiye'nin çözmesi gereken önemli sorunları bulunduğunu belirterek, bunların başında barış ve müzakere süreci olduğunu ve buzdolabından çıkması gerektiğini söyledi.

G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ön planda olmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Buldan, "Bu ülkede Başbakan yok. Ne yazık ki bu ülkeyi sadece Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor. G-20 Zirvesi'nde de gördüğümüz gibi bu ülkenin hem Cumhurbaşkanı hem Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan... Oysa bu ülkenin bir Başbakanı da var. Başbakan'ın da kendi iradesiyle katılması gereken toplantılar var, söylemesi gereken sözler var. Ne yazık ki bunları biz göremiyoruz. Türkiye toplumu olarak bir ülkenin Başbakansız yönetilmesinden kaygı duyuyoruz. Bu ülkede Başbakan'ın da başbakanlığını yapması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.