Pervin Buldan: Öcalan ile görüşmemiz engelleniyor

Pervin Buldan, adaya en son 5 Nisan’da gittiklerini, yine gitmek için başvurduklarını, ancak 10 gündür kendilerine cevap verilmediğini, Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin engellendiğini ifade etti.

HDP Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan yaptığı açıklamada, Öcalan'la görüşmelerinin engellendiğini söyledi.

Buldan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın “HDP baraj altında kalırsa süper olur” sözlerine ise, "Biz Sayın Akdoğan’a HDP olarak barajı çoktan aştığımızı buradan iletmek isteriz ve bizim için süper olan bu durum aslında. Seçimden sonra yüzde 11 üzerinde bir oranla aştığımız barajla birlikte kendisine bunu hatırlatacağız" diyerek yanıt verdi.

Zeynep Kuray'ın BirGün'de yayımlanan haberine göre, HDP Milletvekili Buldan, Akdoğan’a “HDP’yi bırakıp, bir an önce İmralı’daki masayı doldurma ve İzleme Kurulu'nu oluşturma” çağrısında bulundu. 

'BARAJI ÇOKTAN AŞTIK'
Pervin Buldan, “HDP baraj altında kalırsa süper olur” açıklamasında bulunan Başbakan Yardımcısı Akdoğan’ın çözüm sürecinde ve çözüm kurulunda aktif bir rol aldığını hatırlattı. Buldan, HDP’nin devletle diyalogunu, İmralı’ya gidişleri sağlayan, İmralı’da yapılan görüşmeleri bire bir okuyan bir bakan olarak Akdoğan’ın böyle bir açıklama yapmasının aslında sürece yaklaşımını da ortaya koyduğunu vurguladı.

Buldan, “Biz Sayın Akdoğan’a HDP olarak barajı çoktan aştığımızı buradan iletmek isteriz ve bizim için süper olan bu durum aslında. Seçimden sonra yüzde 11 üzerinde bir oranla aştığımız barajla birlikte kendisine bunu hatırlatacağız” dedi. 

Bu tür açıklamaların HDP’yi daha da güçlendirdiğini belirten Buldan, “Onlar bu tarz açıklamalar yaptıkça insanların gözünde ufalıyorlar” diye konuştu. Akdoğan’ın HDP ile uğraşmak yerine, İmralı adasındaki masanın doldurulması için uğraşması çağrısında bulunan Buldan, “Sayın Akdoğan HDP’yi bırakıp, bir an önce İmralı’daki masayı doldurmaya, izleme kurulunu oluşturmaya uğraşsın. Barış ve müzakere süreci, seçim sürecine heba edilmeyecek kadar kıymetli bir süreçtir. İnsanlarımızın ölmemesi için önemli ve kıymetlidir” dedi.