Pekünlü: Laikliğe kumpas kurdular, bu ceza gurur vesilem olacak

Gerici uygulamalara karşı çıktığı için cezaevine girecek olan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, laikliğe kumpas kurulduğunu belirtirken, "bu ceza benim gurur vesilem olacak" dedi.

Aldığı cezayla üniversiteden de uzaklaştırılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, perşembe günü Foça Cezaevi’ne girecek. Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'e konuşan Pekünlü, aldığı cezanın hukuki altyapısı olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının çiğnendiğini vurguladı.

Cezaya gerekçe olarak gösterilen eğitim hakkını engelleme suçunun da hiç işlenmediğini ifade eden Pekünlü, suçlamalarda bulunan 8 türbanlı öğrencinin bölümünde bile olmadığını belirtti. Pekünlü, şunları söyledi:

Dolayısıyla şikâyetçi öğrenciler benim derslerimden sorumlu bile değildi. 16 Mayıs 2011 tarihinde Cihan Haber Ajansı muhabirleri olduğunu sonradan öğrendiğim 3 muhabir, beraberinde getirdikleri 7-8 türbanlı öğrenciyle provokasyon girişiminde bulundu. Üstelik o gün C Blok giriş kapısında, Fen Fakültesi Dekanlığı’nın türbanlı öğrencilerin binalara giremeyeceğine dair duyurusu asılıydı. Aldığım cezanın hukuksal altyapısı yok. Herhangi bir dersten devamsız olan öğrenci final sınavına alınmaz, o dersten başarısız olur, başarı değerlendirme notu da ‘FF’ olarak kaydedilir. Ceza almama neden olan öğrenci ile diğer 7 öğrencinin başarı değerlendirmesinde ‘FF’ notu yok. Devamsız değiller.

Topluma ve üniversitelere korku salmak için cezalandırıldığını belirten Pekünlü, “Tuzağı hangi kesim kurduysa bana değil, benim şahsımda laiklik ilkesine kurdular. Türbanın ilkokula inmesi laiklik ilkesine kumpas kurulduğunu kanıtlıyor. Bu kumpas, üniversitelere, akademisyenlere korku vermek için yapıldı” diye konuştu.

Suçlamalar karşısında öğrencilerinin kendisini lehine ifade vermelerini “onların da eğitim hakları engellenmesin diye” reddeden Pekünlü, “üç akıllı maymunu” oynamadığı için hapse gireceğini kaydederek, “Topluma korku salmak için cezalandırıldım. Ama bu ceza benim gurur vesilem olacak!" dedi.