Partiler seçim yardımı alamayınca çevreciliği hatırladı

Ankara'da siyasi partiler, seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda karar aldı.

Ankara'da siyasi partiler, seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda karar aldı. Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Mehmet Kılıçlar'ın başkanlığında 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle siyasi partilerin il başkanlarıyla toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

KÜÇÜK MALİ AYRINTI

Maliye Bakanlığı, hazine yardımı alma hakkı olan partilere erken seçimde terkar ödeme yapılmayacağını açıklamıştı. Seçim zamanlarında çevre duyarlılığı konusunda bir hassasiyet taşıdıkları bilinmeyen hazine yardımı alabilen siyasi partilerin kararının ardında, bü küçük mali ayrıntının olduğu yorumları yapılıyor.

Toplantıda, ilgili mevzuat ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarıyla belirlenen seçim propaganda esaslarına, yasaklarına uyulması kararlaştırıldı. Siyasi partilerin genel merkez, il, ilçe ve belde binaları, açık ve kapalı toplantı yerleri ile çevresindeki güzergahlar gibi mevzuat ve seçim kurullarının belirledikleri yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart, poster gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine varıldığı bildirildi.