Parkta otururken gözaltına alındı, tutuklandı!

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Ahmet Hazar Şimşek isimli 19 yaşındaki genç parkta otururken polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Şimşek, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Caner AKTAN

Çayırova'da 3 gün önce gece Muhlis Akarsu Parkı’nda arkadaşlarıyla birlikte oturan Ahmet Hazar Şimşek, 5 polis ekibi tarafından aranması olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Şimşek’in Gezi eylemlerine ve geçtiğimiz günlerde Çayırova’da 6 kişinin polis operasyonuyla gözaltına alınmasını protesto eylemlerine katılması ile ilgili arandığı gerekçe gösterildi.

EVİ ARANDI

Öte yandan Çayırova polisi Şimşek'in ailesini de karakola götürerek sorguya çekti ve evinde de arama yaptı. Polisin ise bir süredir Çayırova Erişler Mahallesi'ndeki gençlerin vakit geçirdiği alanlarda baskı kurması gözlerden kaçmadı. Ahmet Hazar Şimşek, ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Ahmet Hazar Şimşek'in silahlı terör örgütüne üye olduğunu iddia edildi. Ahmet Hazar Şimşek (19) dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kandıra Cezaevine gönderildi. Ahmet Hazar Şimşek'e destek için arkadaşları ve ailesi de Gebze Adliyesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı.