Özhaseki sucuk paralarını Kılıçdaroğlu’na geri ödedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Kişilik haklarına saldırdığı” gerekçesiyle açtığı ve yerel mahkemede kaybettiği davayı, Yargıtay’ın nihai kararıyla kazandı. Özhaseki 2012 yılında kazandığı tazminatla 3 bin 500 aileye ücretsiz sucuk dağıtmıştı.

Hürriyet’ten Okan Konuralp’in haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasındaki davada Yargıtay son noktayı Kılıçdaroğlu lehine koydu. Özhaseki, Kayseri 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kazandığı dava sonrasında aldığı tazminatla 3 bin 500 aileye ücretsiz sucuk dağıtmıştı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan da Aralık 2012 bütçe konuşmasında “Bugün Kayseri’de başkanımız tarafından son derece anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dağıtılan 3 buçuk ton sucuk için Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı arz ediyorum” demişti. Özhaseki davayı kaybedince parayı geri yatırdı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Halil İbrahim Yolcu konuyla ilgili şunları söyledi: “Kayseri’deki yerel mahkeme, Özhaseki’nin tazminat talebini kısmen kabul etti, 15 bin lira manevi tazminatın faiziyle ödenmesi kararı verdi, 26 Haziran 2012’de. Yasal faiziyle birlikte 21 bin 416 lirayı icra dosyasına yatırdık. Yargıtay 24 Eylül 2014 tarihinde aleyhlerine karar verdi. Paranın iadesi için yeni bir dava açtık. Parayı icra dosyasına yatırmışlar. Ancak çektikleri para 21 bin 416 lira, yatırdıkları 20 bin 063 lira. Şimdi biz hem eksik paranın hem de çektikleri paranın geçen süredeki yasal faizini istiyoruz.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN KILIÇDAROĞLU’NA YANIT: ÖZHASEKİ’NİN KAYBETTİĞİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Mehmet Özhaseki’nin CHP Genel Başkanı aleyhine açtığı davayı kaybettiği iddiasını yazılı bir açıklama ile yalanlandı. Açıklamada; “Bazı medya kuruluşları tarafından gündeme taşınan dosyaya gelince; Kılıçdaroğlu’nun “Rüşvet defterini beyefendiye gönderdik gereğini yapmadı” sözleri ile ilgili açılan tazminat davasında Yargıtay, sözlerdeki muhatabın Mehmet Özhaseki olmadığı, gerçek muhatabın siyasi iktidar olduğu gerekçesi ile yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını bozmuştur. Dolayısıyla haberde ima edildiği gibi Kılıçdaroğlu’nun kazandığı ve Başkan Özhaseki’nin kaybettiği bir durum söz konusu değildir. Kaldı ki bu karar tarafımızdan tashihi karar edildiğinden kesinleşmemiştir” denildi

'KALELERİNDE GÖRDÜKLERİ GOL NEDENİYLE KAMUOYU NEZDİNDE DÜŞTÜKLERİ İTİBARSIZLIKTAN KURTULMA ÇIRPINIŞLARIDIR'

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama “CHP’nin temcit pilavına döndürdüğü konunun esasına gelecek olursak; bu çırpınışlar yalan ve iftiraları sonucu kalelerinde gördükleri gol nedeniyle kamuoyu nezdinde düştükleri itibarsızlıktan kurtulma çırpınışlarıdır. Usturuplu şekilde söyledikleri yalan ve iftiralar nedeniyle tazminat ödemekten paçayı kurtarmışlarsa, bu onların haklı olduğunu asla göstermez. Zira CHP Genel Başkanı’nın iddialarının boş, asılsız, haksız ve müfteri olduğu zaten mahkemelerce tescillenmiştir. CHP’nin haksız oldukları tescillenmiş bir konuda bile cazgırlıkla ört bas etme cinlikleri hakikaten olağanüstü. Fakat ne yapsalar, ne kadar çırpınsalar boş. Kalelerinde gördükleri bu golü asla çıkartamayacaklar. Kurdukları karanlık kumpas ve çirkin kampanyaları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla tutmayacak” şeklinde tamamlandı.