Otopsi raporu: Hacı Birlik'in vücudundan 28 kurşun çıktı

Şırnak’ta, cenazesi zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenen Hacı Birlik’in otopsi tutanağında Birlik’in vücuduna 28 merminin isabet ettiği ve en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde üç gün önce yaralı haldeyken öldürülen ve zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenme görüntüleri ortaya çıkan Hacı Lokman Birlik'in otopsi tutanağında 28 merminin isabet ettiği ve en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan otopsi tutanağında, Hacı Birlik’in ölüm nedeniyle ilgili "Çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama ve medüller şok" bilgisi verildi.

Radikal’den İdris Emen’in haberine göre; Hacı Lokman Birlik’in otopsi tutanağında şu tespitlere yer verildi:

Cesette tespit edilebildiği kadarı ile 28 adet silah mermi çekirdeği veya parçaları isabet etmiş olup, tespit edilebildiği kadarıyla en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu, diğerlerinin öldürücü nitelikte olmadığı belirlenmiştir. Cesetten çok sayıda ateşli silah mermi çekirdeği parçaları elde edilmiş, ancak ateşli silah mermi çekirdeği elde edilmemiştir.

Haricen 1 ve 15 no’da tarif edilen atışların cilt, cilt altı ve kemik doku bulgularına göre uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu, diğer atışların elbiseli bölgeye isabet etmesinden dolayı atış mesafesi tayini yapılabilmesi için elbiselerin atış artıkları yönünden incelenmesi gerekmektedir.Cesetten toksikolojik inceleme için 2 tüp kan, 1 tüp göz içi sıvısı, 1 tüp safra sıvısı alındı. Kişinin ölümünün çoklu ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı seri kot, ekstremite, mandibula, pelvis ve vertebra kırıklarıyla birlikte çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama ve medüller şok sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz.