Otomobil farını bomba sandılar

Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi girişindeki çöp kutusuna bırakılan otomobil farı, bomba paniği yaşattı. Bomba imha uzmanlarının kontrol ettiği ve olumsuzluğa rastlamadığı far yeniden çöpe atıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından "bomba ihbarı" haberleri geliyor. Birçoğu asılsız çıkan ihbarlar, yurttaşların ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor.

Bir asılsız ihbar da Şanlıurfa'da gerçekleşti. Şanlıurfa'da bir hastanenin önündeki çöp kutusunda görülen otomobil farı, "kabloları olduğu" gerekçesiyle bomba sanıldı.

Olay, öğleden sonra Esentepe Mahallesi'ndeki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis girişinde meydana geldi. Acil servis girişinde bulunan çöp kutusunun içerisinde kablo görenler, bomba olabileceği şüphesiyle hastanede görevli polis noktasına bilgi verdi. Bunun üzerine hastane polisi, çöp kutusundan sarkan kabloyu görünce çevreye emniyet şeridi çekerek, bomba imha uzmanlarını çağırdı. Bu sırada acil servis içerisinde bulunan hasta ve yakınları ise tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen bomba imha uzmanları, sinyal kesici jammer devreye koyarak acil servis önünde toplanan kalabalık vatandaşların uzaklaşmasını istedi. Özel kıyafetli bomba imha uzmanı çöp kutusunda yaptığı incelemede kablolu olan cismin otomobil farı olduğunu ve korkulacak bir şeyin olmadığını söyleyince çevredekiler rahat nefes aldı.

DHA'nın haberine göre, acil servis yaklaşık 30 dakika giriş ve çıkışlara kapatıldı.