Otogar'daki çatışmanın ayrıntıları: Silahlar ateşlendi, yaralılar asansörle birlikte aşağı düştü

Bayrampaşa’daki otogarın yönetim toplantısında silahlar patladı. İddiaya göre eski yönetim ile yenisi arasında çıkan kavgada 2’si ağır 7 kişi yaralandı. Ambulansa taşınmak için asansöre bindirilen yaralılar, asansörle birlikte 2 kat aşağı düştü.

Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nın yönetim binasında dün öğle saatlerinde toplantı vardı. Toplantıda konuşulan konulardan biri de otobüslerin 1 TL olan park ücretlerinin yeni yönetimle birlikte 5 TL’ye çıkarılmasıydı. Saat 15.30’da binadan peş peşe silah sesleri yükseldi.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre eski yöneticilerden Ali Ç.’nin iki yakını pompalı tüfeklerle toplantıyı basarak ateş açtı. Toplantıdakilerden de tabancayla karşılık verenler oldu. 7 kişi yaralandı. Polis ilk ateşi açan 2 kişiyle birlikte toplam 9 kişiyi gözaltına aldı.

ASANSÖR DÜŞTÜ
Silah seslerinin kesilmesinin ardından, çatışmanın yaşandığı yönetim katı bir anda kalabalık oldu. Yaralılar el birliğiyle alt kata indirilmek için asansöre konuldu. Ancak bu sırada asansör iki kat aşağı çakıldı. Bu kez de asansörün düştüğü yere ambulans çağırıldı. Yaralılar, çevredeki hastanelere sevk edildi. Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA’larla otogarda ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

OTOBÜS PARK PARASI
Otogar esnafından Şahin Laçin yeni yönetime tepki göstererek, “Yeni yönetim otobüs parklarını 5 liraya çıkardı. Buna tepki gösterdik. Bizim araçlarımız yeri geliyor bir gün parkta kalıyor. Çok para alıyorlar. Zarar ediyoruz” dedi.

Görgü tanıklarından Hamza Kınay ise “Eski yönetim ile yeni yönetimin arası açıktı. İki kişi otomatik silahlarla yönetim binasını bastı. Karşılıklı çatışma yaşandı. Gözümle gördüm. Asansörü bile taradılar. Sonra diğer taraf da karşılık verdi” dedi.