ÖSYM'den TUS açıklaması

ÖSYM, 2013-TUS Sonbahar Dönemi Sınavındaki yürütmesi durdurulan 6 sorunun, cevap kağıdına işaretleme yapan tüm adaylar tarafından doğru cevaplanmış kabul edilerek sınav değerlendirmesinin yeniden yapıldığını bildirdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 2013-TUS Sonbahar Dönemi Sınavındaki 6 soruyla ilgili yürütmeyi durdurma kararına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

ÖSYM'nin tüm alanlarda hazırladığı her bir soruda  "Soru Yazımı (Akademisyen) - Birinci Bilimsel Denetim  (Akademisyen) - İkinci Bilimsel Denetim  (Akademisyen) - Türkçe Dil Denetimi  (Akademisyen) - Referans Kontrolü (ÖSYM Uzmanı) - Havuzdan Matbaa için Seçim  (Akademisyen) - Matbaada Seçim (ÖSYM Başkanı) - Benzerlik Kontrolü (ÖSYM Uzmanı) - Baskı Öncesi Bütüncül Kontrol  (Akademisyen) - Soru Kitapçığı Basımı" adımlarının titizlikle izlenerek sınav hazırlandığı, bu adımlarda her bir soru için en az altı, yaygın olarak da 10 akademisyenin görev aldığı belirtildi.

AA'nın haberine göre, yürütmeyi durdurmaya ilişkin yargı kararının, ilgili kurumlar Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığına iletildiği, gerekli izinler alındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Alınan izinler doğrultusunda, hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olan 6 soru, sınava girmiş ve cevap kağıdına işaretleme yapmış olan tüm adaylar tarafından doğru cevaplanmış kabul edilerek sınav değerlendirmesi  yeniden yapılmıştır. Bu değerlendirme sonucu oluşan sınav sonuçları, bugün 14.00'ten itibaren https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden adayların erişimine açılmıştır. Bu sınav sonuçlarına göre adaylara, 26-31 Aralık 2014 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (http://ais.osym.gov.tr) üzerinden 2013-TUS Sonbahar Tercih-3 tanımı ile yeniden tercih yapma hakkı verilecek ve adayların tercihleri doğrultusunda yeniden yerleştirme işlemi yapılacaktır. Ancak idari yargı kararının bir yürütmeyi durdurma kararı olması dolayısıyla ileriki tarihte verilecek aksi yöndeki bir karara göre işlem yapılması halinde bu yerleştirmeler adaylar açısından bir kazanılmış hak kabul edilmeyecektir. Daha önce yerleşmiş olan adaylar yerleştirildikleri kurumlarda kalmak isterlerse uzmanlık eğitimlerine devam edebileceklerdir."