Osmanlıca zorunlu ders oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası" 3. gün çalışmalarında Osmanlı Türkçesi'nin zorunlu ders olması kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘anaokulundan başlayarak yeni hayat tarzı’ mesajıyla açılan Milli Eğitim Şurası’nda, anaokulunda karma eğitime son verilmesi önerisinin ve zorunlu din dersinin ilkokul 1. sınıftan başlamasına yönelik önerilerin kabul edilmesinin yine tartışılacak bir karar geldi.

Şuranın üçüncü gününde Osmanlı Türkçesi’nin liselerde zorunlu ders olarak bütün liselerin öğretim programlarında yer alması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. Önerinin görüşülmesi sırasında bazı katılımcılar, Türkiye halkının kendi dedesinin mezar taşını okuyamadığını ve toplumda Osmanlıca için bir talep bulunduğunu ifade etti.

'NEDEN ZORUNLU'

Aleyhte söz alan katılımcılar ise, tarihi metinlerin okunmasında sorunlar yaşandığını, ancak tarihe merakı olan öğrencilerin bu dersi seçmeli olarak alması gerektiğini söyledi.

Böylece Osmanlıca önerisi de Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu’nda oylanmak üzere hazırlanacak öneriler listesine girdi. Öneriler cumartesi günü Şura’nın Genel Kurulu’nda benimsenirse, MEB’e tavsiye kararı olarak sunulacak.