Osman Baydemir HDP'den aday adayı oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, Şanlıurfa'dan HDP Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, HDP Şanlıurfa Milletvekilliği için başvuruda bulundu. Kararı teşkilatın takdirine bırakan Baydemir, “Başvuru dosyamızı teşkilatımıza verdik. Bundan sonraki süreç partimizin yetkili kurullarının takdiridir. Aday gösterilmesem bile bir yoldaş, bir nefer olarak, özgürlük davasının selamete ulaşmasının davasını ortaya koyacağız" dedi.

Cihan'da yer alan habere göre, başvuru esnasında yüzde 10’luk seçim barajını eleştiren Baydemir, barajı nemrudi bir uygulama olarak değerlendirdi. Yerel seçim çalışmalarını yerinden kaldığı gibi sürdüreceğini dile getiren Baydemir, HDP'nin ülke genelinde alacağı oyların yüzde 10’unun Şanlıurfa’dan olacağı ümidini taşıdığını aktardı.

Baydemir şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef bu ülke on yıllardır baskı altında tutuluyor. Nemrudi uygulamadan bir tanesi de baraj uygulamasıdır. Şanlıurfa İbrahim'i mücadelenin şehridir. Bu noktada Şanlıurfa'dan İbrahimi bir mücadeleyle barajları, setleri, birlikte yaşamamızın önünde engel olan setler, ortadan kalkacaktır. Benim inancım Şanlıurfa İbrahimi bir mücadeleyle setlerin ve barajların aşıldığı bir kent olacaktır. Benim inancım odur ki Türkiye 'den HDP'nin alacağı oyların toplamının en az yüzde 10'u Şanlıurfa'dan çıkacaktır. Şanlıurfa barajın ortadan kaldırılmasına öncülük yapacak bir şehir olacaktır.”