Onur Yaser Can davasına çağrı: Yarın 14:00'de Çağlayan Adliyesi'ne

Emniyet'te gördüğü işkenceye dayanamayıp yaşamına son veren Onur Yaser Can'ın yarın görülecek duruşmasına çağrı yapıldı.

İstanbul’da 4 yıl önce gözaltına alınıp İstanbul Narkotik Şube’de çırılçıplak soyularak aranan, sözlü ve fiziki polis şiddetine uğrayan mimar Onur Yaser Can, serbest bırakıldıktan bir süre sonra, uğradığı işkencenin travmasını atlatamayarak yaşamına son vermişti. Yaser Can’ın annesi Hatice Can da yaşadığı büyük acıya dayanamayarak bir süre sonra intihar etmişti.

Can’a gözaltındayken işkence yapmakla suçlanan polisler yarın bir kez daha hakim karşısında olacak. Duruşma öncesi sanatçılar “Onur Yaser Can için adalet” talebiyle bir video hazırladı. "Varlığıyla mutlu etti hepimizi" cümlesi ile başlayan video, Onur Yaser Can'ın gözaltındayken yaşadıkları sanatçılar tarafından anlatıldı.

Yarın (26 Mayıs) saat 14.00'de Çağlayan Adliyesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yapıldı. "Can'larımız için adalet istiyoruz" başlıklı duyuruda, yarın (26 Mayıs) saat 14.00'de Çağlayan Adliyesi'nde görülecek duruşmaya çağrı yapıldı.

Çağrı metni şu şekilde:

“İki Can'ımızı kaybettik.

Onur Yaser Can'ı işkence aldı, Hatice Can'ı adaletsizlik.

İşkenceci polisler hiçbir şey olmamış gibi görevlerine devam ediyor ve aradan geçen 5 yıla rağmen hâlâ hiçbiri ceza almış değil. Devletin yürüttüğü cezasızlık politikası aynen sürdüğü müddetçe Onur Yaser gibi pırıl pırıl gençlerimiz yok yere heba olmaya devam edecek.

Davamızda haklıyız.

Tek ihtiyacımız olan senin de desteğinle büyüyecek olan kamuoyu gücü.

Can'larımız için,

Polis ve devlet şiddetine dur demek için,

Sürdürdüğümüz hukuk mücadelemize destek için,

26 Mayıs 2015 saat 14.00'te İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya seni de bekliyoruz.

Sesimizi yükseltmeni, çağrımızı yaymanı diliyoruz.”