Onur Kılıç'ın tutukluluğuna itiraz edildi

13 Şubat'ta tutuklanan Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Yürütmesi üyesi Onur Kılıç'ın serbest bırakılması için İzmir 5.Sulh Ceza mahkemesine itiraz dilekçesi verildi.

soL - İzmir

Birleşik Haziran Hareketi üyesi Onur Kılıç'ın serbest bırakılması için dilekçe verildi. Dilekçede gözaltına alınma anından itibaren yapılan işlemlerin hukuka aykırı olduğu vurgulandı. Soruşturma savcısının "şüpheliyi" dahi görmeden kanunda yer almayan "yoğun kast" nedeniyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etmesinin hukuk skandalı olduğu belirtildi.

AİHM kararlarından da örnek verilen dilekçede, söz konusu slogan atılmış olsa bile, hukukun genel ilkeleri gereği, ifade ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu nedenle de tutuklama kararının kaldırılarak, Onur Kılıç'ın serbest bırakılması talep edildi.

Dilekçenin verilmesinin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir Barosu Başkanı avukat Aydın Özcan, Muğla Barosu Başkanı avukat Cumhur Uzun'un katılımıyla, BHH İzmir ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada da, Onur Kılıç hakkında verilen tutuklama kararının hukuksuz olduğu ifade edildi. Metin Feyzioğlu da söz alarak; "Onur Kılıç'ın tutuklanması, bir bütünün parçasıdır. Başkanlık sistemi adı altında padişahlık sistemi getirilmek isteniyor. Padişaha laf söyleyenler için de kraldan çok kralcılar türemiştir. Biz krallara da karşıyız. Biz hukukçuyuz. Bize Onur'lar lazım. Anasının diz kapağından rahatsız olan, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilebileceğini söyleyen alimler bize lazım değil." diye konuştu.

Onur'un babası Kemal Kılıç da, "Hırsızları, alçakları tutuklayın. Biz Onurluyuz. Yumruklarımız daima havada. Kahrolsun faşizm, kahrolsun AKP düzeni" dedi.

Öte yandan basın açıklamasının ardından İzmir Barosu avukatları, Adliye içerisinde, iç güvenlik paketine karşı bir "adalet nöbeti" gerçekleştirerek, oturma eylemi yaptı.