Önemli iddialar: Savcı Berkin'in katili olabilecek 3 ismi verdi, polis canlı yayında açıklamayı kabul etmedi

Çağlayan'da 3 ölümle sonuçlanan operasyona ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Savcı Kiraz'ın Berkin'in katili olabileceğini belirttiği 3 ismi DHKC'lilere söylediği, bu isimlerin canlı yayında açıklanmasının polis tarafından kabul edilmemesi sonrası operasyon başladığı iddia edildi.

Müzakereler sırasında Adliye'de bulunan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik, operasyonun birdenbire başlamadığını söyledi.

Savcının 21 şüpheli polisten 3'ünün öne çıktığını bu 3 polisin Berkin'i vuranlardan olabileceğini belirttiği, eylemcilerin de bu isimlerin canlı yayından açıklanmasını talep ettiği öğrenildi.

Operasyonun bu talebin kabul edilmemesi sonrası başladığı öğrenildi.

Timtik yaşananlara ilişkin Habertürk'e şu açıklamalarda bulundu:

'Savcı Kiraz, eylemcilere dosyadan bilgiler aktardı. Emniyet Kriminal Bürosu, 21 şüpheli polisten 3'ünün öne çıktığını tespit etmiş. Savcı da bu 3 polisin Berkin'i vuranlar olabileceğini söylemiş. Eylemciler, bu 3 polisin kimliğinin canlı yayında açıklanmasını talep etti. Basın açıklaması sırasında baro başkanı, avukatlar ve emniyet müdürünün de bulunmasını istediler. Bu kabul görmedi.

Halkın Hukuk Bürosu avukatı Özgür Yılmaz da şunları anlattı: "3 kişi oradaydık. 2 avukat arkadaşımız Şükriye Erden ve Ebru Timtik görüşmeleri yürüttü. İçeriyle savcının cep telefonuyla iletişim sağlanıyordu. Baro Başkanı Ümit Bey de görüştü. Büyük bir çabamız vardı. Bu sonucun doğmasını istemiyorduk. Son süre 15,36'yı durdurmak için avukat arkadaşlarımızın çok çabası oldu. İçeridekilere 'zaman verin' diye ricada bulunduk. 'Biraz daha bekleyin' dedik. Savcıyı öldürmeye niyetli olmadıklarını söylediler. 15.36 atlatıldıktan sonra makul bir noktaya getirilmeye çalışıldı. En sonunda 'Avukatlar olarak biz açıklama yapalım, yanımızda bir emniyet müdürü olsun' dedik. Kabul ettiler. Ama polis 'Siz açıklama yapıh. Bizi karıştırmayın' dedi. Sonra ipler koptu. Bu son konuşmaydı. Bir kısmımızı eksi bire indirdiler. Bu arada telefonla konuşmalar devam ediyordu. Bomba sesi duyduk. 10 dakika sürdü. Eğer anlaşmaya varılsaydı kan dökülmeyeceğine inanıyordum"