Önder: Vekillerimize yaklaşmayın

Dün gece Meclis'te yaşanan saldırıdan sonra bugün Meclis kürsüsünde konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: "Hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz" dedi.

İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın tartışıldığı kapalı oturum esnasında AKP'li vekiller, CHP'li ve HDP'li vekillere fiziksel saldırıda bulunmuş, Ertuğrul Kürkçü'yü kafasından yaralamışlardı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dün gece Meclis'te yaşanan saldırıya dair bugün Meclis kürsüsünde sert bir konuşmada yaptı. Önder şöyle konuştu;

Son olarak, bir daha hiçbir vekiliniz, başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere -bu bir erkek egemen söylem değildir, bu bir yoldaşlık söylemidir, bizim de müktesebatımızı en iyi siz bilirsiniz- hiçbir vekilimize şiddet amaçlı bir kılıç mesafesinden fazla yaklaşmayın, pişman olursunuz.

ÖZÜR DİLEYECEK

HDP grubuna "terörist" diyen AKP Grup Başkanvekili Mahmut Elitaş için ise Önder; "Gelip kamusal alanda hepimizden özür dileyecek. Dilemeli demiyorum, dileyecek." dedi.