Önder Babat katledildiği yerde anıldı

Devrimci Hareket Dergisi bürosunun olduğu İmam Adnan Sokak'ta vurularak öldürülen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Önder Babat, ölümünün 11. yılında, vurulduğu yerde anıldı.

Haber Merkezi

11 yıl önce, Beyoğlu İmam Adnan Sokak'taki Devrimci Hareket Dergisi bürosunun önünde vurularak öldürülen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Önder Babat, katledildiği yerde anıldı.

Devrimci Hareket tarafından düzenlenen anmaya Komünist Parti, Emekçi Hareket Partisi, TKP 1920 ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi temsilcileri katıldı. Önder Babat, "Yaşasın devrimci dayanışma" ve "Önder Babat ölümüzdür" sloganlarıyla anıldı. Devrimci Hareket dergisi adına okunan bir basın açıklamasından sonra anmaya katılan partilerin temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Okunan basın açıklamasından satırbaşları:

"Faşizme teslim olmayacağız. Yoldaşımız Önder Babat, 3 Mart 2004'te bu sokakta kurşunlanarak katledildiği gün de söyledik bunu. Dostlar, faşizm bir suç rejimidir. Halka karşı suç işlemek faşizmin özüdür. Ceylan Önkol'ların, Uğur Kaymaz'ların, Nihat Kazanhan'ların ve Berkin Elvan'ların kanıyla beslenen bu rejimin bugünkü yürütme gücü AKP, Türk, Kürt, Laz, Alevi; tüm halkımızın düşmanıdır. 

AKP şahsında somutlaşan bu rejim, halklarımıza barış, huzur, çözüm ve refah getiremez. Bu, ABD'den demokrasi, IŞİD'den insan haklarına saygı beklemek gibi bir şeydir. Emekçi halklarımızın eşitlik, özgürlük ve barış özlemini gerçek kılacakları gün, bu düzeni omuz omuza ortadan kaldırdıkları gün olacaktır."