Ölüme sebep olan polise 24 taksitli ceza

Artvin’in Arhavi İlçesi'nde kestiği ağacın yoldan geçen minibüsün üzerine devrilmesi sonucu 16 yaşındaki Hande Alın’ın ölmesine, ablası 21 yaşındaki Gamze Alın’ın da ağır yaralanmasına neden olan polis memuru Servet Özyılmaz için verilen 24 bin lira para cezasının 24 eşit taksitle ödenmesine karar verildi.

Verilen karara karşı yapılan eylemede baba Muammer Alın, "İnsan öldürmenin bedeli 24 taksit! Burası Türkiye. Buradaki adalet şimdilik bu kadar" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Arhavi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, 'Hande ve Gamze için adalet istiyoruz' pankartı ile 'Bir can bedeli 24 taksit' yazılı dövizler açtı. Hande’ nin ailesi, avukatları Bedrettin Kalın ve okul arkadaşlarının katıldığı protestoda baba Muammer Alın, polis memuruna verilen cezayı, 'Kimsenin ceza demeye dili varmadığı ödül gibi karar' olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Türk hukuk tarihinde ölüm ve yaralamaya sebep olan kişi için 2 duruşmada ve 22 günde karar çıktığı görülmemiş olaydır. Yüce Türk adaleti bu mu? Bilirkişi raporlarında yüzde yüz asli kusurlu bulunan sanık polis memurunu aklama hukukudur. Kimsenin yanına kar kalmaz. Bir gün bu kararı verenlere de adalet, hukuk lazım olacak. Bir ölüme bir de kalıcı sakatlığa sebep olanı 24 bin liraya mahkum edip rahatlıkla ödesin diye 24 taksite bağlayan yargıçlar, bir gün bu verdiğiniz karar için adalet size de lazım olacak. Hukuk üstülüğü varsa ki varlığına inanıyorum, bu karar üst mahkemeden dönecektir. O zaman utanacak olan sizlersiniz. Gerçekten utanacak mısınız?"

'İNSAN ÖLDÜRMENİN BEDELİ 24 TAKSİT'

Kendilerine yas tutmasını söyleyen devletin kasasına 24 bin lira koyduğunu ifade eden Alın, "Üstelik karşı taraf ezilmesin, zarar görmesin ve çalışarak ödesin diye 24 taksite böldüler. Bugün öldür, yargılan, 24 taksitle öde. Beyaz eşya alırken en çok kaç taksit? Altın alırken en çok kaç taksit? Gıda maddeleri alırken taksit sayıları kaç? Kimisi 2 veya 4, kimisinde ise taksit yok. Gel gör ki insan öldürmenin bedeli 24 taksit! Burası Türkiye. Buradaki adalet şimdilik bu kadar. Ben inanıyorum ki adil yargıçlar vardır." dedi.

Olay, Arhavi- Hopa karayolu üzerindeki eski Arhavi Tüneli girişinde 5 Şubat tarihinde meydana geldi. Bahçesinde çalışan polis memuru 51 yaşındaki Servet Özyılmaz’ın kestiği ağacın büyük bir bölümü, Hopa'dan Arhavi yönüne giden Bayram Ali Parlak yönetimindeki 08 M 5204 plakalı minibüsün üzerine düştü. Büyük hasar gören araçtaki yolculardan lise 2’nci sınıf öğrencisi Hande Alın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.