Oktay Kaynarca 15 yıl hapsi istenince açık konuştu: Gezi başlı başına bir hataydı

Geçtiğimiz günlerde "sahtecilik" suçlamasıyla hakkında 15 yıl hapis istendiği ortaya çıkan Oktay Kaynarca, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada "Gezi başlı başına bir hataydı" demeyi başardı.

Hakkında hapis cezası istendiği haberlerinin hemen ardından Sabah gazetesine bir diziyle ilgili röportaj veren Oktay Kaynarca, Gezi Direnişi'ni hedef aldı.

İşte Kaynarca'nın Sabah'a yaptığı o açıklama:

Gezi Parkı olaylarında istediniz ki masum insanlar asla zarar görmesin. Ama sizin her yazdığınızı aksi yöne çeviren bir mecra aslında yeni medya… Sanki şu sıralar yeni medya eskiyi biraz aratır vaziyette. Her şeyi söyleyebiliyorsunuz ama acaba o öyle mi anlaşılıyor?
Yazı diliyle konuşma dili ayrıdır. Bazen arkadaşlarımızla konuşmak yerine mesajlaşıyoruz ya, aslında o mesajlaşma neticesinde birçok şey yanlış anlaşılıyor. Söylediğim ve arkasında durduğum yanlış anlaşılsa bile doğru şeyler var mı? Var. Yanlış yazdığım ve yaptığım şeyler var mı? Tabii ki var. Ben insanım; hata yaparım. Paralel Yapı'yla ilgili ben dün nerde durduysam bugün de aynı yerdeyim. Bazıları benim durduğum yere sonradan gelmiş olabilir. Ee onlar da insan, onlar da hata yapabilir. Bana sorarsanız; Gezi başlı başına bir hataydı; yaşananlara ve ölümlere bakınca. Biz oyuncular sanatla olayları eleştirmeliyiz, aksi halde büyük planların küçük figüranları oluruz.