Öğretmeni sınıftan kovan Vali hakkında dava açılacak

Yalova Valisi'nin hakaret edip sınıftan kovduğu öğretmen konuyu yargıya taşıyor. Öğretmen Halil Serkan Öz'e "bu saç sakal ne? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" dediği iddia edilen Vali Cebiroğlu ise "konuşmayacağım" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Fen Lisesi'ne yaptığı ziyaret sırasında, Eğitim-Sen üyesi öğretmen Halil Serkan Öz ile aralarında geçen kılık kıyafet tartışması yargıya taşınıyor. Eğitim-Sen Şube Başkanı Cevat Güneş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun, Fen Lisesi'nde geçen perşembe günü yaptığı ziyarette, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen Halil Serkan Öz'e sınıf içerisinde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret edip, sınıftan kovduğunu öne sürdü. Sendikalarının, eğitim ve toplumda, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek için 7 Ekim 2013 günü aldığı, 'özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi' eylemlerinin devam ettiğini belirten Cevat Güneş, Vali Selim Cebiroğlu ile sendika üyesi arkadaşları arasında yaşananları şöyle anlattı:

"Vali bey okula yaptığı ziyaret sırasında sınıfta arkadaşımız Halil Serkan Öz'e, 'Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı o sakalını kes. İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler' diyerek hakaret etti. Vali bey daha sonra, okul idarecilerine 'Siz e... başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin' dedikten sonra, öğretmenler odasında toplantı düzenledi. Burada, uyulması için kılık kıyafet yönetmenliğini hatırlatan Vali beye bir başka arkadaşımız, 'Yönetmeliği biz biliyoruz zaten. Bunun değişmesi için de zaten eylemdeyiz' diyerek cevap verince sinirlenen vali bey bu kez, 'Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz' dedi. Yaşananları genel merkezimizle paylaştık. Önümüzdeki günlerde ise yargıya taşıyacağız."

VALİ: AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, kendisine yöneltilen iddialarla ilgili şimdilik açıklama yapmayacağını söyledi. Vali Cebiroğlu, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Bu konuyla ilgili olarak şu anda konuşmayacağım. Eğer kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi için bir gereklilik duyulursa, tüm basın mensuplarını çağırıp, gerekli açıklamaları yaparım" dedi.