Öğrencilerin yemek zammını protesto etmesi suç!

Adana Öğrenci Yurdu'nda zamlı yemek tarifesini ve ring servislerin azaltılmasını protesto eden öğrenciler hakkında soruşturma açıldı. Öğrencilerin boykot eylemine "Yemek fiyatları bahane ediliyor" denildi.

Adana

Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan Adana Öğrenci Yurdu'nda bu sene uygulanan zamlı yemek tarifesini ve ring servislerin azaltılmasını protesto eden öğrenciler hakkında soruşturma açıldı.

Savunmaları istenen öğrencilere gönderilen soruşturma dilekçesinde skandal ifadeler yer aldı. Dilekçede, "Otobüs ringlerinin aksadığını ve derslerinize geç kaldığınızı, yurtta yemek fiyatlarının pahalı olduğunu, beslenme yardımının tamamına içeçek alamadığınızı, yemek servislerinin saat 24.00'e kadar tekrar uzatılmasını bahane ederek eylem yaptığınız anlaşılmıştır. Yemekleri boykot etmeniz nedeniyle saat 23.30'da yurt müdürü ve bölge müdür yardımcısı sizi ikna etmeye çalışmasına rağmen saat 01.30'a kadar dağılınmamıştır" denildi. 

'İDEOLOJİK BOYKOT'

Öğrencilerin "Kobani eylemleri öncesinde yurtta kalan öğrencilerin katılımını sağlamak için Kürtçe bildiri dağıtmak ve öğrencilerin görebileceği yerlere yapıştırılmasını sağlamak, bu eylemleri tertiplemek, bu eylemleri muhtelif gazetelerde yayımlanmasını sağlamak" ile suçlandığı dilekçede, şu ifadeler yer aldı: "Ayrıca eylemin iki ve üçüncü günlerinde eylemlerin masum olmadığını ve ideolojik olduğunu anlayan sağduyulu öğrencilerin eyleme destek vermedikleri anlaşılmıştır. Yurtta yapılan eylem ve yemek boykotu öncesinde dağıtılan ve ilgili yerlere yapıştırılan bildirilerin ideolojik olduğunun anlaşılması nedeniyle Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinin 23. maddesi (g) fırkası gereği 'yurttan süresiz çıkarma' cezası ile ayrı ayrı tecziye edilmeniz gerekmektedir."