ODTÜ'lüler Ahmet Atakan'ı unutmuyor

Komünist Gençlik, Ahmet Atakan'ın doğum gününde ODTÜ'de yapılacak eylem öncesi çağrıda bulundu.

Haber Merkezi

Ahmet Atakan, doğum gününde ODTÜ'lüler tarafından anılıyor. Bugün adına dikilen fidanın başında anılacak olan Ahmet Atakan için 19 Şubat't büyük bir etkinlik yapılacak.

Komünist Gençlik'ten yapılan çağrı açıklaması şöyle:

2013'ün Eylül ayında Ahmet Atakan, ODTÜ ormanının hırsız, katil ve yobaz AKP tarafından otoyola çevrilmemesi için mücadele ederken aynı çete tarafından memleketin bir diğer ucunda, Antakya'da öldürüldü.

Ahmet, henüz 22 yaşında iken çetenin “reisi” Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla katledildi. Ahmet’in haince katledildiği günlerde hep beraber “ODTÜ'de bir fidan, Ahmet Atakan” demiş ve onun anısına bir fidan dikmiştik.

Bugün mücadelesi ve hatırası bize yol göstersin, asla unutulmasın diye memleketimiz ve okulumuz için canını veren Ahmet'in hatırasını ölümsüzleştiriyoruz. 24’üncü yaş gününde, “hayallerini satmayan” Ahmet’i okulumuza getiriyoruz.

Bu amaçla Ahmet’in doğum günü olan 17 Şubat'ta onun adına diktiğimiz fidanın başında olacağız. 19 Şubat'ta Ahmet'in ailesinin katılımıyla, emekçiler, öğrenciler ve akademisyenler, yani tüm ODTÜ’lüler olarak Ahmet’i okulumuzun kalıcı bir parçası yapacağız.

Ahmet’in gülen yüzü ve mücadelesi okulumuzu aydınlatsın diye… Ahmet'in tüm dostlarını, memleketi hırsıza, katile, yobaza bırakmayacak mücadele arkadaşlarını yaş gününde Ahmet'i yalnız bırakmamaya çağırıyoruz.