ODTÜ'den Gökçek'e yalanlama

ODTü Rektörü Ahmet Acar, arkasında Melih Gökçek'in olduğu tahmin edilen "Eymir'deki ağaç katliamı için ODTÜ'yü kınıyoruz" pankartları hakkında açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde, başta ODTÜ yolu olmak üzere Ankara'daki birçok noktada, ODTÜ'nün Eymir'deki "ağaç katliamını kınayan" pankartlar görülmeye başlanmıştı. Melih Gökçek'in de Twitter'dan "ODTÜ restoran yapmak için Eymir'deki ağaçları kesiyor" tweetleri paylaşması nedeniyle, pankartları Gökçek'in astırdığı düşünülüyordu.

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, Gökçek'in çıkardığı söylentiyi yalanlayan bir açıklama yaptı. Acar, ODTÜ'nün Eymir'de restoran yapma gibi bir planı olmadığını, bakım haricinde ağaç kesilmediğini söyledi.

İşte o açıklama:

Değerli Mensuplarımız,

Sosyal medyada dolaşan ve kentin değişik yerlerine asılan pankartlarla dile getirilen “ODTÜ, Eymir Gölü’nde restoran yapmak için ağaç kesti” iddiaları tümüyle asılsızdır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Eymir Gölü’nde restoran yapma gibi bir projesi veya düşüncesi kesinlikle yoktur.

Göl bölgesinde Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’nın bilgisi ve izni dahilinde yapılan periyodik bakım çalışmaları dışında ağaç kesimi söz konusu değildir. Bu kapsamda kesilen hastalıklı ve kurumuş ağaçların fotoğrafları kamuoyunu yanıltmak için kullanılmaktadır.

Bugün, Üniversitemiz yetkililerince Eymir Gölü’nde konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verilmiş ve http://genduy.odtu.edu.tr/2014/Eymir-Golu-Basin-Aciklamasi.pdf adresindeki bilgi notu tüm basın kuruluşlarına gönderilmiştir.

Üniversitemizi yıpratmaya ve Eymir Gölü’nü istismar etmeye yönelik bu kampanyaya karşı yasal zeminde kalınarak tüm platformlarda mücadele edilecektir.

Bu konuda tüm mensup, öğrenci ve mezunlarımızın ilgisini ve desteğini önemle rica ederim.

Saygılarımla.