ODTÜ'de gerici etkinlik iptal edildi

ODTÜ'de "Mescit Topluluğu" adı altında örgütlenmeye çalışan gericiler, Özgün Irade isimli derginin şeriatçı yazarı Ramazan Kayan'ı ODTÜ'ye çağırdı. Gelen tepkiler sonucunda etkinlik iptal edildi.

soL - Ankara

AKP'nin İslamcı açılımları ve toplumsal gericileşme konusunda attığı adımlar, üniversitelerde karşılık bulmadıkça farklı tarikatlar ve cemaatler aracılığıyla müdahale çabasında olunuyor. AKP'nin başına en çok bela olan üniversite olan ODTÜ'de de bu çabalar devam ediyor.

Türkiye'de bilimin ve aydınlanmacılığın kalesi haline gelmiş olan ODTÜ'de cemaat ve tarikat benzeri yapılanmaların, özellikle türbanın kamu kurum ve kuruluşlarında serbest bırakılmasının ardından arttığı, gözlenebiliyor. Son örnek ise ODTÜ'de, "ODTÜ Mescitleri Topluluğu" adıyla faaliyet gösteren grubun sene başından beri devam ettiği gerici örgütlenme faaliyeti. ODTÜ'de ‘öğrencilerin ibadet özgürlüğünü’ garanti altına alma bahanesi ile açtırdıkları mescitleri, IŞİD bayrağı dahil olmak üzere çeşitli şer'i motiflerle dolduran ve buraları kendi cemaat ve tarikatları için örgütlenme alanı haline getiren grup, bu sefer de İslamcı cenahın Milat ve Özgün İrade gibi yayınlarında yazarlık yapmakta olan Ramazan Kayan'ı okula davet ettiler.

Etkinlik, ODTÜ’lü ilerici kamuoyunun baskısıyla iptal edildi. ODTÜ Öğrencileri, konuya dair tepkilerini bir bildiri aracılığıyla göstereceklerini belirttiler.