ÖDP ve EMEP'ten seçim açıklaması: HDP’yi dışarıdan destekleyebiliriz

1 Kasım seçimlerine katılma hakkı olmasına rağmen katılmayacaklarını açıklayan EMEP ve ÖDP, seçimde HDP'yi dışardan destekleyebileceklerini açıkladı.

Seçime girmeme kararının ardından HDP’yle bir ittifak yapılıp yapılmayacağına dair Diken’e konuşan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, “Konuyla ilgili parti meclisimizde bir toplantı yapılacak. HDP ile seçim ittifakı ya da milletvekili adaylığıyla üzerine herhangi bir ortaklık yapmayacağız. Ancak toplantıdan çıkacak kararla; HDP’ye dışarıdan destek verebiliriz” dedi.

EMEP’in eski genel başkanı ve aynı zamanda 7 Haziran’daki genel seçimlerde HDP ile yapılan seçim ittifakında İstanbul’dan milletvekili seçilen Levent Tüzel ise parti genel kurulunun toplanıp, ne yapılacağı yönünde karar vereceğini söyledi. Tüzel şöyle konuştu: “Halkların tehdit altında olması ve Türkiye’deki kaos ortamı karşısında bir seçim ittifakı kararı çıkmasa dahi dışarıdan HDP’ye destek verebiliriz.”

1 Kasım’da HDP’den yeniden aday olup olmayacağını sorduğumuz Tüzel, “Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Ancak milletvekili adaylığı üzerinden bir ittifak yapabileceğimizi düşünmüyorum” karşılığını verdi.