'O hastanede IŞİD'liler mi tedavi ediliyor?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin 5. katının Libya’daki çatışmalarda yaralanan ve bu amaçla tedavi edilen hastalara ayrıldığı bilgisi aldığını söyledi.

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “21 Kasım 2014 tarihinde hasta ziyareti için gittiğim İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde, hastanenin 5. katının yurtdışından getirilen hastalara ayrıldığı bilgisini aldım. Bu bilgi üzerine 5. kattaki hastaları ziyaret ettim. Hastane yetkililerinden aldığım bilgiye göre söz konusu katta bulunan hastaların Libya’daki çatışmalarda yaralanan ve bu amaçla tedavi edilen hastalar olduğu bilgisini aldım” dedi.

Tanrıkulu, soru önergesinde Libya ve başka ülkelerden havayoluyla yasal yollardan Türkiye’ye gelip yasadışı yollardan Suriye’ye geçerek orada yaralandıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirilip tedavi edilen birçok IŞİD ve ÖSO mensubu olduğu bilgilerinin kamuoyuna sıklıkla yansıdığını kaydetti.

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nde ateşli silah tedavisi gören yabancı uyruklu kaç hasta bulunduğunu merak eden Tanrıkulu, şöyle dedi:

“Bu hastaların pasaportlarına göre Türkiye’ye giriş tarihleri nedir?

Bu hastaların hastaneye giriş tarihleri nedir?

2011 Mart itibariyle Türkiye’deki hastanelerde tedavi edilen Libya uyruklu hasta sayısı nedir? Bunlardan ateşli silahla yaralananların sayısı kaçtır? Türkiye’ye giriş ve çıkış tarihleri ve hastaneye giriş kayıt tarihleri nelerdir?

Türkiye’deki hastanelerde o tarihten itibaren ateşli silah yarası bulunup tedavi edilen kaç Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan yabancı uyruklu şahıs vardır?

Türkiye’de tedavi edilen bu şahısların yasal yollarla Türkiye’ye giriş kayıtları bulunmakta mıdır?”