Nuh Köklü’nün avukatı hakkında soruşturma açıldı

Kartopu oynadığı sırada esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün avukatı hakkında soruşturma açıldı.

Gazeteci Nuh Köklü’yü kartopu oynadığı sırada bıçaklayarak öldüren sanıkların yargılandığı davada yaptığı konuşma nedeniyle Köklü’nün avukatı Av. Mehmet Ümit Erdem hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret‘ iddiasıyla soruşturma açıldı.

Nuh Köklü’yü öldüren tutuklu sanık Serkan Azizoğlu ile tutuksuz sanık Nazım Coşanar’ın Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın ilk duruşması 6 Ağustos’ta görülmüştü.

Köklü ailesinin avukatı Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Ümit Erdem ise bu duruşmada sanık Azizoğlu’na karşı “Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaş gerektiğinde polistir, askerdir, alperendir, gerektiğinde şehittir, kahramandır, bulunduğu yerin güvenliğini sağlar şeklinde bir şey duydunuz mu? Kendinizi bu pozisyonda mı hissettiniz? Neden polisi aramak yerine ağır bir silahla insanların üzerine yürüdünüz? Görüntülerde önce yumruk ve sopayla gidiyorsunuz, sonra bıçakla gidiyorsunuz” diye konuşmuştu.

DİHA’nın haberine göre bu ifadeleri nedeniyle Erdem hakkında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.