Normal doğum yapana çeyrek altın hediye

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, sezaryen doğum oranlarını düşürmek ve aileleri normal doğuma teşvik için normal doğum yapanlara çeyrek altın hediye edecek.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 4 kabinli fizik tedavi ünitesi hizmete açıldı. Açılışa Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Belediye Başkanı Dr. Hulisi Şevkan, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar, Acıpayamsağlık Müdürü Dr. Zühtü Dağtekin ve Acıpayam Devlet Hastanesi çalışanları katıldı.

İLÇELERDEN MERKEZE HASTA TRANSFERİ ENGELLENECEK
İHA'nın haberine göre, Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan, Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve personelinin özverili çalışmaları ile birlikte tercih edilen bir hastane konumuna geldiğini belirterek, "Halkımız ’Bir hasta olsak da şu hastaneyi görmeye gitsek’ der hale geldi" dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar ise Devlet Hastanesi’nin fiziki koşullarıyla, hekim kadrosuyla ve yeni açılan bölümleriyle birlikte Acıpayam halkına hizmet verdiğini belirterek "Son yıllarda artan yaşlı nüfus oranıyla birlikte fizik tedavi ünitelerine olan ihtiyaç arttı. Denizli merkez hastanelerdeki yoğunluk ve ilçedeki hastaları merkezdeki hastanelere yormama adına Acıpayam Devlet Hastanesi’nde 4 kabinli fizik tedavi ünitesini açtık. Ayrıca yakın bir zamanda Çivril Devlet Hastanesi’nde de fizik tedavi ünitesini açacağız. Böylelikle ilçelerden merkeze olan hasta transferini engellemiş olacağız ve vatandaşlarımızın ayağına hizmeti götürmüş olacağız" diye konuştu.

TÜM HASTANELERDE BAŞLATILACAK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından aileleri normal doğuma özendirerek sezaryen oranlarını düşürmek amacıyla farklı bir uygulama başlatıldığı belirtildi. Birliğe bağlı hastanelerde ilk olarak Acıpayam Devlet Hastanesi’nde başlatılan uygulamayla birlikte hastanede normal doğum yapan Sibel Demir ve Yeşim Ongun’a küçük altın hediye edildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Osman Acar Denizli genelinde normal doğum oranlarının yüzde 14’lerde seyrettiğini, bu rakamın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterlerin altında olduğunu belirterek, “Normal doğuma dikkat çekmek farkındalık oluşturmak için ilimizde ilk olarak Acıpayam Devlet Hastanesi’nde başlattığımız küçük altın hediye uygulamasını önümüzdeki günlerde tüm hastanelerimizde başlatmayı planlıyoruz" dedi.