Nişantaşı saldırısına 5 tutuklama

Nişantaşı'nda Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesi ile ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 5'i tutuklanırken 2 kişi ise serbest bırakıldı.

DHA

Nişantaşı'nda 24 Aralık 2014'te Vedat Şahin ve şoförü Ferdi Topal'ın öldürülmesi ile ilgili olarak adliyeye sevk edilen 7 kişi, "Tasarlayarak iki kişiyi öldürme" suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 5 kişiyi tutuklayan mahkeme 2 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 

Gözaltına alınan 14 kişiden 7'si emniyetteki işlemlerinin bitirilmesi ile bu sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildiler. Kalan 7 kişiden 3'ü polis tarafından, 4'ü de Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Önder Yaman'ın talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. 

SAVCILIK SORGULARI 7 SAAT SÜRDÜ
Adliyeye sevk edilen 7 kişiyi 7 saat süresince sorgulayan Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu savcısı Önder Yaman, şüphelileri "Tasarlayarak iki kişiyi öldürmek" suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 kişinin sorgusu, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek tarafından yapıldı. Çiçek 5 kişiyi tutuklarken iki kişiyi ise serbest bıraktı.