Nihat Kazanhan'ı 'Tanımlanamayan Mühimmat' öldürmüş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde başından vurularak öldürüldüğü söylenen Nihat Kazanhan'ın otopsi raporundan sonra Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Kazanhan'ın silahtan çıkan bir kurşunla öldürülmediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Cizre'de başından vurularak öldürülen Nihat Kazanhan'ın cenazesi kesin ölüm nedeninin saptanması için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şekli roket başlığına benzeyen ancak küçük olan mühimmatın cinsinin ne olduğunun öğrenilmesi için uzman ekip çağrıldı, onlar da bu cisim için 'tanımlanamayan mühimmat' dedi. Cisim, incelenmek üzere Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'nı gönderildi. Cismin ne olduğu inceleme sonucunda öğrenilecek.

OTOPSİ RAPORU AİLEYE VERİLMEDİ
Savcı ile birlikte Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan Nihat Kazanhan'ın otopsisine katılan İnsan Hakları Derneği Temsilcisi Muhterem Süren otopsi tutanağının kendilerine verilmemesine tepki göstererek "Dosyada gizlilik kararı olmamasına rağmen tutanağı bize ve çocuğun ailesine vermediler. Gizlilik kararı olsa bile otopsi tutanağının tarafımıza verilmesi gerekiyordu." dedi.