Nestle Direnişine Polis Gözaltısı

170 gündür haksız işten atmalara karşı direnişini sürdüren Nestle işçilerine polis saldırdı.

soL-Bursa

İşçi servislerinin giriş yaptığı kapıya bedenlerini yatıran direnişçi işçiler, haksızlığa boyun eğmeyeceklerini hep bir ağızdan haykırdı. Fabrika yönetimi ve Öz Gıda-İş Sendikası’nın direnişi kırmak için içeride çalışan işçilere yoğun baskılar yaptığını anlatan Tek Gıda-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, bundan sonra fabrikaya girmek isteyenler için tek yolun bedenlerini çiğnemek olduğunu söyledi.

Eylem takvimini daha önceleri ilan eden işçiler, çok sayıda polisin müdahale için beklemesine tepki gösterdi. Saat 16 vardiyasıyla  direnişe geçen işçilere polis saldırısı gerçekleşti. Eylemi gece vardiyasında tekrarlamamalarına yönelik yapılan polis saldırısında gözaltına alınan 7 işçinin darp edildiği bilgisi geldi.

Türkiye pazarında zor zamanlar geçirdiği bilinen Nestle, uluslararası alanda sendikalara yaptığı baskılarla da gündemde. Son olarak geçen yıl Kolombiya fabrikasında sendikal haklarını almak için direnişe geçen işçilerden Oscar López Triviño öldürülmüş, diğer işçiler ölüm tehditleri almıştı.

Önümüzdeki süreçte komşu fabrika Sütaş ile birleşecek olan direnişin geleceği hakkında sendika yetkilileri oldukça umutlu. Tekel eylemlerindeki gibi bir sürece herkesin hazırlıklı olması gerektiği belirtiliyor.