Natalia Koyuncu'dan DHA muhabirine yanıt: Komünizm iyi bir şey olmasaydı...

Seçimlerde 550 kadın aday gösteren Komünist Parti'nin Antalya Milletvekili adayı Natalia Koyuncu, "Sosyalizmi anlatırken 'İyi bir şey olsaydı Rusya'da yıkılmazdı' diyeceklerdir. Buna nasıl bir cevabınız olacak?" sorusuna, "Komünizm iyi bir şey olmasaydı, bu dünyanın efendileri onu yıkmak ve bir daha iktidara gelmemesi için bu kadar uğraşırlar mıydı"…

Komünist Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde Antalya'dan milletvekili adayı olan Natalia Koyuncu, DHA'ya açıklamalarda bulundu. 

DHA'nın haberi şöyle:

Seçim kampanyasında anlatacağı sosyalizmi yaşayan tek aday olan Koyuncu, 1979 yılında inşaat işçisi baba ve memur annenin kızı olarak şimdi Tataristan Cumhuriyeti sınırları içinde yer alan küçük petrol kasabası Almetyevsk'te dünyaya geldi. Rus Dili ve Sovyet Edebiyatı üzerine eğitim aldı, öğretmenlik yaptı. Eşi Ali Koyuncu ile Rusya'da tanıştı, 1998 yılında evlendi. Evliliğinden bugün 15 yaşında Margarita ve 3 yaşında Daria adlarında iki kızı oldu. Haberleşme sektöründe mühendis olarak çalışan eşinin işleri dolayısıyla 2007'de Türkiye'ye yerleşti. O yıldan bu yana da İstanbul Suadiye'de yaşayan Natalia Koyuncu, geçen yıl Aralık ayında Türk vatandaşı oldu.

'SOSYALİZMİ BİZZAT YAŞADIM'
Rusya'da bıraktığı ailesinin hala Rusya Komünist Partisi'ne oy verdiğini anlatan Koyuncu, Sovyetler Birliği'ndeki her öğrenci gibi Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin (SBKP) Gençlik Kolları'nda görev aldığını söyledi. Koyuncu, “Sosyalist sistemin içinde doğdum, büyüdüm ve eğitim gördüm. Sosyalizm deneyimini bizzat yaşadım. Şu günlerde de yeniden yaşanması için siyasete atıldım" dedi. KP'yle eşi sayesinde tanıştığını anlatan Koyuncu, “Aslında KP ve ben birbirimizi bulduk diyebilirim. Aday olmadan önce parti üyesi değildim. Ancak KP, sahip çıktığı Sovyet geleneği, Türkiye ve dünyaya ilişkin saptamalarıyla kendimi yakın hissettiğim ve birlikte siyaset yapabileceğime inandığım bir yapı. Partinin sahip olduğu gelecek vizyonu bu yakınlaşmadaki en önemli faktörlerden biri" diye konuştu. 

ALGIYLA MÜCADELE EDECEĞİZ
Milletvekili adaylığı için kendisi bazı çekinceler taşısa da en büyük teşviğin eşinden geldiğini belirten Koyuncu, şunları söyledi:

“Ailelerimiz, bu tercihimi mutlulukla karşıladı. Arkadaşlarım bana destek vermekle birlikte, Rus kökenli bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak büyük bir işe kalkıştığımı düşünüyorlar. Bunun son derece normal olduğunu düşünüyorum. Çünkü ezilen, potansiyel bir seks işçisi olarak görülen, anneye veya et parçasına indirgenen Türkiye'de yaşayan ve çalışan Rus kadınlarının bu güzel ülkede temsil edilebileceğini hayal bile edemiyorlar. Evet, Türkiye'deki 'Rus Gelin' ve 'Nataşa' algısının ve bunun Rus kadınların üzerinde oluşturduğu baskının kırılması çok zor. Ancak biz komünistler zor işlerin üstesinden geliriz."

ANTALYA ÖZEL BİR BÖLGE
Türkiye'deki eski Sovyet halklarından kadın ve erkeklerin temsilcisi olmak, partisinin politikalarını onlara taşımak amacıyla siyasete atıldığını anlatan Koyuncu, seçim bölgesi Antalya'nın bu açıdan özel bir yer olduğunu aktardı. Koyuncu, “Antalya, Rus toplumunun ve eski Sovyet halklarından insanlarımızın yoğun yaşadığı bir bölge. Burada, seçim süreci ve sonrasında bu kesime yönelik yapılacak siyasi çalışmanın çok daha verimli olacağına ve ses getireceğine inanıyorum" dedi. 

KOMÜNİZM İYİ BİR ŞEY OLMASAYDI
Koyuncu, "Siz seçmene sosyalizmi anlatırken 'İyi bir şey olsaydı Rusya'da yıkılmazdı' diyeceklerdir. Buna nasıl bir cevabınız olacak?" sorusuna ise, "Komünizm iyi bir şey olmasaydı, bu dünyanın efendileri onu yıkmak ve bir daha iktidara gelmemesi için bu kadar uğraşırlar mıydı" karşılığını verdi.