Narlıdere'de 'Ali İsmail Korkmaz sokağı'

İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Kaymakamlığın sokağına 'Ali İsmail Korkmaz' adını vereceğiz" dedi.

İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki kaymakamlığın sokağına Ali İsmail Korkmaz ismini vereceklerini duyurdu. Uğur Mumcu anmasında konuşan Batur, “Gezi direnişinde hayatlarını kaybeden canlarımızı yaşatmak için Narlıdere’nin en güzel meydanına bir gezi heykeli yapmış ve bu canlarımızın hatırasını orada yaşatmaya başlamıştık. Geçtiğimiz günlerde meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber gezi direnişinin simgesi Berkin Elvan adını Narlıdere’de yaşatmaya karar verdik. Narlıdere 1992 yılından bugüne tarihinde bir ilki yaşadı. Narlıdere kaymakamı sokağın adının Berkin Elvan olmasına yönünde aldığımız meclis kararını veto etti. Buradan tekrar sesleniyorum. İstediği kadar veto etsin. Narlıdere Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri olarak 2 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz mecliste Berkin Elvan adını o sokağa yeniden vereceğiz. Ayrıca bundan sonra Narlıdere’de Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybeden gençlerimizin adlarını sokaklara vererek onları onurlandıracağız. Bunun için 2 Şubat meclis toplantımızda meclis üyesi arkadaşlarıma kaymakamlığın yanındaki sokağa ' Ali İsmail Korkmaz' adının verilmesini teklif edeceğim” dedi. 

Narlıdere İlçesi Belediye Meclisinin “Yavuz Bingöl Sanat Sokağı” ismini Berkin Elvan Sokağı” olarak değiştirmesi kararı, Kaymakam Ali Osman Canbaba tarafından veto edilmiş ve yoğun tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine CHP Meclis Gurubu, Berkin Elvan isminin aynı sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak Kaymakamlığa gönderilmesi konusunda oy birliği ile karar aldı. 

'SİYASİ KARAR'
Narlıdere Kaymakamı Ali Osman Canbaba isim değişikliğini reddettiği yazısında, ”Berkin Elvan isminin ilçemizde bir alana verilmesi, Kaymakamlığımızca da uygun görülen bir işlemdir. Fakat siyasal gerçeklerle Yavuz Bingöl Sanat Sokağının isminin değiştirilmesi, yerine Berkin Elvan isminin yeni açılacak olan bir yere veya yeni yapılacak bir meydana verilmesi daha uygun olacaktır. Örneğin Beyaz Vadi yerine, Berkin Elvan Vadisi gibi. Bu kapsamda siyasal gerçeklerle isimler üzerinde rastgele oynanması yanlış olur, Belediye Meclisimizin isim seçerken kalıcı isimler seçmesi vatandaşın yer bulması açısından da önem arz etmekte olduğundan, ilgili Meclis Kararındaki isim değişikliği uygun görülmemiştir" ifadelerini kullanmıştı.