MYK toplantısı sürüyor: CHP 3. turda MHP'ye oy verir mi?

MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nun son tura kalamaması halinde son turda geçersiz oy kullanacağını açıklaması sonrası CHP'nin ne yapacağı tartışma konusu oldu. CHP'nin MYK toplantısı sonrası konu hakkındaki kararını açıklayacağı belirtiliyor.

Bahçeli'nin, "4. tura çıkamasa da, İhsanoğlu'nun ismini yazacağız" açıklaması sonrası CHP'nin nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Hürriyet'te yer alan habere göre kulislerde, Bahçeli'nin CHP'ye, geçen yılki seçimlerde "çatı aday" olan İhsanoğlu'nu işaret ettiği ve MHP'nin adayına destek verilmesini beklediği mesajı gönderdiği konuşulmaya başlandı.

Siyasi kulislere göre, AKP adayı İsmet Yılmaz'ın 4. turda başkan seçilmesini, ancak CHP'nin seçimlerin 3. turunda yapacağı bir manevra engelleyebilir. Eğer 3. turda CHP'li vekillerin 60 kadarı İhsanoğlu için oy kullanırsa, 4. tura AKP'nin adayı İsmet Yılmaz ile MHP'nin adayı İhsanoğlu çıkabilir. 
  
Bahçeli'nin bu çıkışı, tam da CHP MYK toplantısı Genel Merkez'de devam ederken geldi. CHP'nin bu çıkışa tepkisinin nasıl olacağı merak ediliyor.