Müzisyene 'Ölürüm Türkiyem' dayağı!

Ankara'da sokakta müzik yaparak ve CD satarak geçimini sağlayan Ozan Ahmet Yılmaz, "Ölürüm Türkiyem"i söylemediği için iki kişinin saldırısına uğradı.

Ankara ’da yaptığı müzikle geçimini sağlayan Ozan Ahmet Yılmaz "Ölürüm Türkiyem" şarkısını söylemediği için iki kişinin saldırısına uğradı.

Ankara'da Sakarya Caddesi’ndeki Mithatpaşa Köprüsü altında üç aydır stant açarak CD’lerini ve yazdığı kitabı sergileyen Ozan Ahmet Yılmaz, geçen akşam standını topladığı esnada kimliğini bilmediği iki kişi tarafından saldırıya uğradığını ifade etti.

Evrensel'den Elif Ekin Saltık'ın haberine göre, Yılmaz yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Birileri geliyor, ‘Ölürüm Türkiye’m, Çırpınırdı Karadeniz’i çalsana ulan’ diyorlardı. Yine geçtiğimiz akşam biri gelip bana ‘Şu parçayı çal’ dedi. Ben de bilmediğimi söyledim. Elinde bira şişesi vardı. Kavga edersek ‘sarhoştum’ bahanesi yaratacaktı çünkü. Sonra bir kişi daha gelip ‘Ölürüm Türkiyem’i çalar mısın’ dedi. Ben yine ‘çalmıyorum’ dedim. O ara gençler geldi, çaldık söyledik birlikte. Ben unuttum beni rahatsız edenleri. Standımı toplarken cadde tarafına sırtımı dönünce kafamda bir şey patladı. Bira şişesi kırılmıştı kafamda. Kaçan iki kişiydi, kaçarken gördüm, fakat yüzlerini göremedim. Polise haber verdi etraftakiler, hastaneye götürdüler hemen beni. Ama bana vuranlar yakalanamadı. Şimdi MOBESE kayıtlarından araştıracağız” 

Yılmaz ayrıca, son bir haftadır baskılara, küfürlere, tehditlere maruz kaldığını ifade etti. Yılmaz "Seni buradan göndereceğiz, kaldır ulan şunları kızıl komünist" gibi sözler söylendiğini de anlattı.