'Mursi, Bilal Erdoğan'a vatandaşlık verdi'

Mursi'nin Bilal Erdoğan'a Mısır vatandaşlığı verdiği, 17 Aralık operasyonu sürecinde de Mısır pasaportuyla Gürcistan'a kaçtığı iddia edildi.

Dış Haberler

Mursi'nin Mısır Cumhurbaşkanı olduğu dönemde Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a ve birçok üst düzey Hamaslı yöneticiye Mısır vatandaşlığı verdiği iddia edildi.

Mısır'da yayın yapan Al-Masry Al-Youm kaynaklı habere göre, Bilal Erdoğan'a 13 Nisan 2013'te Mısır vatandaşlığı verildiği ortaya çıktı.

Ancak Bilal Erdoğan'ın Mısır vatandaşlığının geri alınması için dava açıldığı öğrenildi. Davayı açan Mısırlı avukatlar, Mursi'nin Bilal Erdoğan'ın da aralarında olduğu bazı Türklere ve Hamaslı yöneticilere vatandaşlık dağıttığını aktardı.

Bilal Erdoğan'ın Mısır vatandaşı olmasının "Mısır için tehlike teşkil ettiği" gerekçesiyle açılan davanın 11 Ekim'e ertelendiği kaydedildi. Mısır mahkemesinin kararı vermek için müfettiş raporlarını beklediği vurgulandı.

ADRESİ BİLE YAZILDI

Haberde, Mısır vatandaşı Bilal Erdoğan’ın açık adresi de yer aldı. Adres, "Ahram caddesi, Yeni Mısır, Kahire" olarak belirtildi. 

MISIR PASAPORTUYLA GÜRCİSTAN'A KAÇTI

Mursi'nin düşürülmesinden yaklaşık 2 ay önce vatandaşlık alan Bilal Erdoğan'ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra da Mısır pasaportunu kullanarak Gürcistan'a kaçtığı belirtildi.