Murat Karayılan: Özgür Kürdistan'ı kurma sürecindeyiz

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Kürdistan Ulusal Kongresi'ne gönderdiği yazılı mesajında "Bu süreç büyük başarıların süreci, özgür Kürdistanı kurma sürecidir" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 15’inci Genel Kuruluna yazılı bir mesaj gönderen KCK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan, "Rojava devriminin başarısı ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran seçim zaferi, düşmanlarımızı çıldırttı. Onun için halkımıza ve mücadelemize karşı genel saldırı ve savaş başlattılar" derken, şu ifadeleri kullandı:

Halkımız Kuzey Kürdistan’da, Türk devleti ve AKP hükümetinin işgal politikalarına karşı, yeni bir süreç başlattı. Özellikle Kuzey Kürdistan’daki demokratik özerklik ilanı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içinde yeni bir aşamanın da başlangıcı oldu. Bu süreç büyük başarıların süreci, özgür Kürdistanı kurma sürecidir. Düşmanın saldırılarına karşı, Önder Apo’nun İmralı’daki direnişi, şehirlerde halkımızın direnişi, Kürdistan dağlarında gerillamızın direnişi yükseliyor. Devrimimizin direniş ve yürüyüşü başarı için yola çıktı. Kuzey Kürdistan’da başlayan atılım, sadece bir parça için değil tüm Kürtlerin özgürlüğü içindir. Bu aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu bölgesinin de demokratikleşmesi için önemli bir role sahiptir. İnanıyorum ki değerli kongre üyeleri, bu konuda tartışıp önemli sonuç ve kararlara gidecekler."