Murat Karayılan: Devletin cenaze töreni yaptığı uzman çavuşun cenazesi bizde

PKK yöneticilerinden Murat Karatılan, Dağlıca'da hayatını kaybeden Uzman Çavuş Tolga Artuk'un cenazesinin kendilerinde olduğunu söyledi.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Yeni Özgür Politika'ya konuştu.

"Kürdistan'ın birçok bölgesi gerillanın denetimi altında" diyen Karayılan Hakkari, Şırnak, Dersim, Diyarbakır, Muş, Bingöl ve Bitlis'in yüzde 80'inin PKK kontrolünde olduğunu savundu. 

Karayılan ayrıca, Dağlıca'da meydana gelen ve 16 askerin yaşamını yitirdiği çatışmada, hayatını kaybeden Uzman Çavuş Tolga Artuk'un cenazelerinin kendilerinde olduğunu iddia etti.

Karayılan'ın konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"Siviller gerillanın izniyle cenazeleri alıp devlete teslim etti. Hiç kimse teşekkür bile etmedi. Halen bir cenaze de (Tolga Artuk) gerilla alanında duruyor. Ama bu uzman çavuşun cenaze töreninin yapıldığı basına yansıdı. Halbuki cenazesi burada. En azından üzerinden çıkan evraklar Tolga Artuk’a ait. Biz bunu kamuoyuna da açıkladık ama cenazeye sahip çıkan olmadı. Bazı STK’ler gelirse bu cenazeyi verebiliriz; götürüp ailesine teslim edebilirler ve DNA tespiti yapılabilir. Ama Türk devleti Artuk’un cenaze töreninin yapıldığını basına yansıttı. Demek ki gömülen ya başka birinin cenazesi, ya da boş tabutu gömdüler. Zaten o çatışmada çok sayıda ölü vardı ama sadece kendilerine verdiğimiz 16 kişiyi ilan ettiler."