Murat Belge CHP'den erken vazgeçti

Geçtğimiz günlerde Taraf'a verdiği mülakatta CHP ile yan yana durma çağrısı yapan Murat Belge, bunun 'kimyasal' bir alışverişe işaret etmediğini söyleyerek bugünkü yazısında HDP'ye oy vereceğini açıkladı.

Murat Belge Taraf gazetesinde bugün çıkan yazısında, daha önce aynı gazetede çıkan mülakata atıfta bulunarak CHP'ye oy vermeyeceğini belirtti. "Yan yana durmak" fiilinden "kimyasal" bir sonucun çıkmayacağını iddia eden Belge, "yan yana" getirenin tarihi-siyasi konjonktür olduğunu söyledi. Bugün yan yana durulanların yanına CHP'nin ardından MHP ve Cemaati de ekleyen Belge, böylece yelpazeyi genişletirken, kendisinin seçimlerde HDP'ye oy vereceğinin altını çizerek, Türkiye'de AKP'nin dışında herkesle yan yana duracağını da açıklamış oldu.

Bugün hep birlikte demokratik değerlerin arkasında durmaya çağıran Belge, özellikle hakkında Özgür Gündem'de yazılanlara bozulduğunu da saklamadı. Özgür Gündem mülakatın hemen ardından Belge'yi yıllardır sakladığı gizli kemalistliği açığa çıkarmakla itham etmiş, Belge'nin CHP'nin yanında olan herkesin yaptığı gibi Türk ırkçılığına destek verdiğini iddia etmişti.