Muhtar ve kaymakamlar kesmedi! Erdoğan sigarayı bırakanlara hitap edecek

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla salı günü Saray'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bir resepsiyon verilecek. Erdoğan bu davetine, yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, elinden sigara paketini aldığı 20 kişi de gelecek.

‘9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' dolayısıyla salı günü saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bir resepsiyon verilecek.

Saray'da düzenlecek resepsiyona, Türkiye genelinde sigarayı bıraktığı ifade edilen 250'den fazla kişi katılacak.

Her fırsatta, sigara içen birini gördüğünde elindeki paketi zorla alan Erdoğan'ın bu davetine, yurt gezileri sırasında sigara içerken görüp, sigara paketlerine el koyduğu 20 kişi de katılacak.

Yurt gezilerinde de sigara içerken gördüğü kişilerden, sigarayı bırakma sözü alan Erdoğan'ın, bu kişilerin sigara paketine, isim, soy isim, tarih ve telefon numaralarını yazarak aldığı çok kere basına yansımıştı. 

 

Başbakanlığı döneminde sigaraya karşı tutumunu Erdoğan, "Benim Bakanlar Kurulumda bir kişi sigara içemez, zaten sigara içen de kalmadı Allah'a şükür. Varsa bile gizli içiyorlar. Bizim toplantılarda sigara filan içilmez" sözleriyle dile getirmişti.