Muharrem İnce'den Yalova Valisi'ne: Senden mi korkacağım, sen kimsin!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisine dava açan Yalova Valisi'ne yönelik sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce ilk olarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından kendisine açılan davayla ilgili suç duyurusunu,”Bir Öğretmenin Ölümüne sebep olan AKP’nin Yalova Valisi benim sözlerimden acı, elem ve ıstırap duymuş ve dava açmış!” notuyla paylaştı.

'SEN ACİZ BİR VALİSİN'
Yalova’da 13 yıl öğretmenlik yaptığını ifade eden İnce, “Ben bu şehirde 13 yıl öğretmenlik yaptım, sana bu öğretmenlerin hakkını yedirmem. Haddini bileceksin!” dedi. Vali Cebiroğlu’na şehri terk etme çağrısında bulunan İnce, “Sen bir okulu ziyaret edemeyecek duruma düşmüş aciz bir Valisin! Sana bir öğretmenin bile saygısı yok, en iyisi bu şehri terk et!” ifadelerini kullandı.

İşte Muharrem İnce’nin attığı tweetler:

'YOK ÖYLE YAĞMA VALİ'
"Halil Serkan Öz’ü rahmetle anıyorum, bugün olsa bugün yine aynı sözleri söylerim, AKP ve AKP’nin valileriyle mücadeleye devam edeceğiz. Yalova’da siyasi rekabetin bir nezaketi vardır, Yalova Valisi bunun farkında değil. Sınıfa gireceksin, öğretmeni kıyafetinden dolayı öğrencilerinin önünde azarlayacaksın, öğretmenin ölümüne sebep olacaksın. Ben tepki gösterince dava açacaksın, yok öyle yağma Vali.”

'BEN SENİN AĞABABALARINDAN KORKMAMIŞIM, SENDEN Mİ KORKACAĞIM'
“Ben Yalova’nın sesiyim, sözcüsüyüm, haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan kim varsa onun sesi oldum, sözcüsü oldum. Bu valinin amacı Yalova’ya hizmet etmek değil, Yalova halkının seçtiği milletvekiline dava açarak yaranmak! Bir öğretmenin ölümüne sebep olmana rağmen seni orada tutanlara yaranmak istiyorsun. Ben seni orada tutan ağababalarının açtığı davalardan korkmamışım, senden mi korkacağım! Sen kimsin Vali?”

'İNSANLIĞINI SORGULA'
“Benim sözlerimden acı, elem ve ıstırap duyuyormuş! Sen ölümüne sebep olduğun Halil Serkan Öz’ün anne babasından, yakınlarından, öğrencilerinden daha çok mu acı yaşadın? O öğretmenin ölümünden acı, elem, ıstırap duymayıp benim sözlerimden duyuyorsan insanlığını sorgula Vali!”

“Sen de gideceksin, seni orada tutan ağababaların da gidecek Vali! Ben doğru bildiğimi söylemeye, haksızlığa karşı haykırmaya devam edeceğim. Ben bu şehirde 13 yıl öğretmenlik yaptım, sana bu öğretmenlerin hakkını yedirmem. Haddini bileceksin! Sen bir okulu ziyaret edemeyecek duruma düşmüş aciz bir Valisin! Sana bir öğretmenin bile saygısı yok, en iyisi bu şehri terk et!”