Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Obama kim bilir neler yapmıştır sana

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce "PKK, TSK, cemaat seni kandırmış şimdi de Putin'e sitem ediyorsun. Putin de seni kandırmış. Obama kim bilir neler yapmıştır sana. Bu kadar kandırılan adamdan milli de olmaz, yerli de olmaz." dedi.

DHA

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Gazetecilerin kalemlerini kırarlardı bir zamanlar. Artık kalemini kırmak yetmiyor, gazetecilerin burnunu da kırıyorlar bu ülkede" dedi.

Yalova'da partisinin seçim bürosunun açılışında konuşan Muharrem İnce, ekonominin çöktüğünü, doların 3 lira olduğunu, dış politikanın iflas ettiğini söyledi. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın herkese bağırıp çağırdığını çiftçiyi, işçiyi, gençleri azarladığını ifade ettiği konuşmasında "İlk kez bu ülkede cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını beğenmediği için yeniden sandık başına gidiyoruz. Bu bütün ilkleri yaşatana bir ilki 1 Kasım'da hep beraber yaşatacağız" dedi.

AHMET HAKAN'A SALDIRI
Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Muharrem İnce, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı hedef gösteriyor, milletvekili tehdit ediyor, gazete basıyor. Yandaş yazar 'tırnak gibi dişini sökeceğiz' diyor. AKP'li üyeler gidip gazeteci dövüyor. Gazetecilerin kalemlerini kırarlardı bir zamanlar artık kalemini kırmak yetmiyor gazetecilerin burnunu da kırıyorlar bu ülkede. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum: Bunu kabul ediyor musunuz? Bunu içinize sindiriyor musunuz? Sindirmiyorsanız yapacağınız iş belli. Gideceksiniz 1 Kasım günü, sandık, mürekkep, oy pusulası, zarf, devletten. Hepsi devletten. Basacaksın 6 okun üzerine kurtaracaksın bu illetten."

'OBAMA KİM BİLİR NELER YAPMIŞTIR SANA'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli milletvekili açıklamalarına de değinen Muharrem İnce, "Tabi ki yerli milletvekili istiyoruz ama Türkiye'nin önce yerli ve milli cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Önce onu sağlamamız lazım. Sen yerli olsan ne olur yabacı olsan ne olur. Sen milli olsan ne olur gayri milli olsan ne olur. PKK, TSK, cemaat seni kandırmış şimdi de Putin'e sitem ediyorsun. Putin de seni kandırmış. Obama kim bilir neler yapmıştır sana. Bu kadar kandırılan adamdan milli de olmaz, yerli de olmaz. Bu defteri 1 Kasım günü hep birlikte düreceğiz" dedib