Muharrem İnce'den adaylık açıklaması

CHP'nin 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul adayı olacak iddialarına ilişkin konuştu.

24 Haziran seçimlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, kısa süre önce yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kapıyı kapatmamış, "İstanbul'u alan kişi Türkiye'yi de alır" demişti.

İnce'nin bu açıklaması sonrası artan İstanbul iddiaları sonrası net bir açıklama geldi.

İnce, Habertürk TV'de yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programına telefonla bağlanarak konuya ilişkin, "Ben Genel Başkan olarak Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum, nokta. İstanbul'a aday olmak isteyen çok arkadaşımız var. Önerim nedir derseniz, 200 bin üyenin önüne sandık koyarak belirlenmeli" ifadelerini kullandı.

24 Haziran gecesi açıklama yapmamasına ilişkin de konuşan İnce, "Hayretler içerisindeyim. O gece hiç kimse televizyonların karşısına çıkmadı. İnce neredeydi? 10 tane senaryo var. Bunlardan biri doğru diyelim, 9'unu kim uydurdu? Bu bir algı operasyonu. Kılıçdaroğlu '24 Haziran gecesi iyi bir sınav vermedik' diyor. Albayrak,  'Muharrem İnce'ye gönderme yapıyor' diyor. Ben lisedeki mantık derslerinden çıkarımla konuşayım bunu. 188 bin sandık var. Tutanaklar, parti Genel Merkezi'nde mi olur Cumhurbaşkanı'nda mı olur? Partinin Genel Merkezi'nde olur. Hesap vermesi gereken CHP'nin Genel Merkezi'dir. Bana bir gönderme yaptığını düşünmüyorum, yaparsa da yanlış yapar. Yaptığını da düşünmüyorum. Ortadan kayboldu lafına üzülüyorum" diye konuştu.