Muharrem İnce, aday olduğunu ilk kez açıkladı

CHP'nin 24 Haziran seçimlerideki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul adaylığı için 'varım' açıklaması yaptı. İnce, parti içinde ön seçim talep etti.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin ilk kez açıklamada bulundu.

İnce, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a yaptığı açıklamada, "İlk kez söylüyorum: İstanbul adaylığı için varım” dedi.

Adaylık şartını da açıklayan İnce, “İstanbul’da CHP’nin yaklaşık 250 bin üyesi var... Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın... Buradan çıkarsam adaylığa varım. Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul’u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız" ifadelerini kullandı.

CHP YÖNETİMİ NE DÜŞÜNÜYOR?

İnce'nin adaylık için ön seçim şartı olduğu iddiası daha önce de gündeme gelmiş ancak CHP yönetimi İstanbul'da ön seçim olmayacağını açıklamıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "İstanbul’da ön seçim olmayacak. İstanbul’u kim yönetebilir, en doğru isim nasıl bulunur; bunun çalışmasını yapmaktayız. Aday profilimizi çıkarmak için çalıştık” ifadelerini kullanmıştı.

İnce'nin bu açıklamasının ardından CHP yönetiminin yanıtı merak konusu.