'Muhalefet vekillerini de kapsayan bir terör örgütü kurgulanıyor'

CHP milletvekili Gürkut Acar tarafından "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddiası ile ilgili soru önergesi verildi. Acar, "yandaş gazetelerde 4 gündür, muhalefet milletvekillerini de kapsayacak bir terör örgütünün kurgulanmaya çalışıldığı görülmektedir" dedi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde yandaş basında, Sümeyye Erdoğan’a yönelik olarak, Fetullah Gülen'in talimatıyla yürürlüğe konan ve CHP milletvekili Umut Oran’ın da ilişkili olarak gösterildiği suikast planı haberleri yer almıştı.

CHP Antalya milletvekili Gürkurt Acar yapılan bu haberlerle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi verdi. Acar, soru önergesinde, söz konusu suikast haberlerinin eş zamanlı olarak servis edilişi ile Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında yandaş medyanın sergilediği operasyonel gazetecilik arasındaki benzerliğe dikkat çekerek, şu sorulara yer verdi: 

“1-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun, yandaş gazetelerde “Fuat Avni”nin ilişkilerini konu alan ve 16.02.2015-20.02.2015 günlerinde yayınlanan haberlerle ilgili soruşturma başlattığı doğru mudur?

2-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu iddialardan gazetelerde çıkanhaberlerle mi haberdar olmuştur? Haberlere kaynak olarak gösterilen “istihbarat birimleri”, suç iddiasıyla ilgili takipleri sonucu elde ettikleri “delilleri” yargı birimlerinden önce basına mı vermiştir? Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ile ilgili olarak, istihbarat birimlerinde bir inceleme ya da soruşturma yapılacak mıdır?

3-İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşturma kapsamında, “istihbarat birimleri”nden bilgi ve belge istemiş midir? Hangi istihbarat kurumundan, hangi tarihte bilgi, belge istenmiştir? Bu yazılara hangi tarihte, ne yanıt verilmiştir?

4-Akşam, Sabah, Star ve haberlere yer veren diğer gazetelerle ilgili soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamış ise gerekçesi

5-Cumhurbaşkanı veya kızına suikast yapılacağı iddiası, istihbarat birimlerince size bildirilmiş midir? Hangi tarihte bildirilmiştir? Bu tarihten sonra hangi yasal işlemler yapılmıştır? Yoksa suikast iddialarını gazetelerden mi öğrendiniz?

6-Suikast iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı doğru mudur? Hangi tarihte başlatmıştır? İstihbarat birimlerinden hangi tarihte bilgi ve belge istenmiştir?

7-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, söz konusu haberlerde suçlanan kişilerin başvuruları olmuş mudur? Bu başvuru ve suç duyurularıyla ilgili hangi işlemler, hangi tarihte yapılmıştır?

8-İstihbarat birimlerinin, seçimleri de etkileyecek biçimde bir “kumpas” kurduğuna yönelik tespitler, tarafınızdan dikkate alınacak mıdır? Bazı devlet kurumlarının daha önce de “kumpas” kurduğu Hükümetiniz üyelerince kabul edildiğine göre, yeni bir “kumpas ve komplo” olasılığına karşı, yetkilerinizi kullanarak istihbarat birimlerinde bir inceleme ya da soruşturma yaptıracak mısınız?”