Müezzinoğlu Erdoğan'a özendi: Avukat, doktor olacağım diye anneliği bir kenara itmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Metal Sendikası'nın kadın işçi kurultayında yaptığı facia konuşmasının ardından bir skandal açıklama da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Müezzinoğlu AKP Kadın kolları tarafından düzenlenen bir etkinlikte kadınlığı yine annelik üzerinden değerlendirdi.

Skandal açıklamalarıyla tepki çeken ve kadınlığı her fırsatta annelik üzerinden açıklayan SAğlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AKP Keşan Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda, kadınların anne olmayı merkeze almaları gerektiğini söyledi.

Kariyer uğuruna anneliği bir kenara atmanın haksızlık olduğunu söyleyen Müezzinoğlu “Anneliğin üzerinde kariyer olmaz dediğimde, belirli kitleler, belirli mihraplar beni eleştirdi. Dediler ki anne doktor olamaz mı anne mühendis olamaz mı anne avukat olamaz mı?

Anne bunların hepsini olur, hepsini de olmalıdır. Ama avukat olacağım diye, doktor olacağım diye, mühendis olacağım diye anneliği itersen o zaman yanlış yapmış olursun. Kendine de haksızlık yapmış olursun. Topluma da haksızlık yapmış olursun. Analığa da haksızlık yapmış olursun. Dolayısıyla ana demek bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek demek değildir” ifadelerini kullandı.