Muammer Güler'den Twitter davası

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler, Twitter üzerinden kendilerine hakaret ettiğini iddia ettiği 10 kişiden şikayetçi oldu.

DHA

AKP Mardin Milletvekili Muammer Güler ve oğlu Barış Güler’in avukatı Mehmet Fehim Güneş, öğleden sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Avukat Güneş dilekçesinde, Muammer Güler’in Mardin Milletvekili olduğu 2012 yılında 11 ay süre ile İçişleri Bakanlığı görevini layıkıyla ifa etmiştir. Diğer müvekkil Barış Güler ise müvekkil Muammer Güler’in oğlu olup serbest meslek erbabı olarak iş hayatını idame etmektedir” denildi.

Barış Güler’in 17 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alındığı ve hakkında takipsizlik kararı verildiği hatırlatılan dilekçede, Barış Güler tutuklandıktan sonra MHP Millletvekili Lütfü Türkkan, twitterda Alper Terzioğlu nick nameyi kullanan şahsın müvekkil Barış Güler olduğunu sosyal medya üzerinden yaymaya çalışmıştır. Ancak Alper Terzioğlu nick nameyi kullanan şahıs, Barış Güler tutukluyken de bu hesabı kullanmıştır. Alper Terzioğlu ismiyle twet atan kullanıcının Barış Güler olmadığına ilişkin açıklama yaptıkları da vurgulanan dilekçede, “Nick namelerini ve tweetlerini sıraladığımız şahıslar, Alper Terzioğlu nick namesinin kullanan şahsın müvekkil Barış Güler olduğunu yaymaya çalışmışlar ve her iki müvekkile yönelik hakaret içeren söylemlerini sosyal paylaşım sitesinde alenen ilan etmişlerdir” denildi.

Dilekçenin sonuç kısmında Muammer Güler ve Barış Güler’e, twitter üzerinden “iftira” ve “hakaret” iddiasıyla 10 şüpheli hakkında dava açılarak cezalandırılması istendi.