Muammer Akkaş: Bilal Erdoğan'ın ifadeye çağrılma kağıdını ben sızdırmadım

25 Aralık soruşturmasında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanan eski savcı Muammer Akkaş, "Bilal Erdoğan'ın ifadeye çağrıldığı belgeyi basına ben sızdırmadım" dedi.

25 Aralık soruşturmasını yürütürken “Görevi kötüye kullanma” suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve HSYK tarafından savcılık mesleğinden ihraç edilen Muammer Akkaş, mahkemeye soruşturmanın genişletilmesi talepli 16 sayfalık dilekçe sundu.

Suçlamaları kabul etmeyen Akkaş, tutuklu polisler Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Mehmet Habip Kunt ve Mehmet Fatih Yiğit ile 25 Aralık soruşturmasını devrettiği savcılar Oktay Erdoğan, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan, İsmail Uçan ve İdris Kurt’un tanık olarak dinlenmesini istedi. 

'ÇOLAKKADI DA TANIK OLARAK DİNLENSİN'

Bilal Erdoğan’ın şüpheli sıfatı ile ifadeye çağrıldığı belgenin kendisi tarafından basına sızdırılmadığını belirten Akkaş, ifadeye çağrı belgesinin kendisinden sonra soruşturmayı devralan savcılar tarafından basına sızdırılma ihtimali bulunduğunu iddia etti.

Muammer Akkaş adına mahkemeye 16 sayfalık dilekçeyi sunan Avukat Lütfü Alacaoğlu da, basına sızdırma eyleminin kim tarafından gerçekleştirildiğinin anlaşılması için Muammer Akkaş'ın olay tarihlerinde odasının bulunduğu İstanbul Adliyesi 7. kat kamera kayıtlarının istenmesini talep etti. Dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da tanık olarak dinlenmesini de istedi.