MSGSÜ'de mücadele sürecek

MSGSÜ'de bir akademisyenin; "Bir kadın böyle kahkaha atmaz" ifadelerine tepki sürüyor. Bugün faşistlerin saldırısına uğrayan öğrenciler, gerici akademisyenin okuldan gitmesi taleplerinde ısrarcı.

MSGSÜ Edebiyat Bölümü'nde akademisyen Esra Keskinkılıç'ın "bir kadın böyle kahkaha atmaz" ifadelerine üniversite öğrencileri büyük tepki göstermişti.

24 Kasım Pazartesi günü üniversitede öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği güçlü bir forum gerçekleştirildi. Ardından Esra Keskinkılıç'ın basına vermiş olduğu çarpıtmalarla dolu röportaj üzerine üniversite öğrencileri yeniden bir açıklama yaptı.

Bugün, üniversite öğrencilerinin açıklamalarını okula asması üzerine faşistler afişlere saldırdı. Daha sonra üniversiteden olmayan bir grup faşist okulun önünde toplanarak öğrencilere saldırmaya çalıştı. Olay sırasında polis faşistlere değil üniversitede bekleyen öğrencilere biber gazı ve plastik mermi ile saldırıda bulundu.

Olayın ardından tekrar üniversitede toplanan öğrenciler bir basın açıklaması yaparak üniversitelerinde gericilere, faşistlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ilan ettiler. Öğrenciler; Esra Keskinkılıç'ın üniversiteyle olan tüm bağının kesilmesi talebini tekrarladılar.